Pretraga

7 saveta kako da iznajmite najjeftiniji rent a car u Beogradu

7 saveta kako da iznajmite najjeftiniji rent a car u Beogradu

Iznajmljivanje vozila može biti dosta stresno ponekad. Imate u suštini dve opcije: pozivanje rent a car agencija kako bi ste se upoznali sa uslugama koje pružaju i po kojim uslovima, i druga opcija bi bila da tražite sajtove rent a car agencija i da upoređujete cene upisivajući datume iznajmljivanja i povraćaja automobila. U svakom slučaju završavali biste sa zbunjujućim nizom opcija, tarifa i pitanja. Istraživanje je zapravo i najbolji i nezaobilazan način da dobijete zadovoljavajući odnos cene i kvaliteta usluga. Dakle, kako možete pronaći najjeftiniji rent a car u Beogradu bez odlaganja planova putovanja dok istražujete svaku opciju uslova pod kojima posluju rent a car agencije?

Smanjite troškove iznajmljivanja vozila tako što ćete pratiti sledećih 7 saveta i pronađite najjeftiniji rent a car u Beogradu.

1. Počnite da tražite na vreme

Ne čekajte do poslednjeg trenutka da razmišljate o izboru rent a car agencije. Krenite u potragu čim saznate datum putovanja za koje Vam je potreban rent a car. Istražite preko interneta sve rent a car agencije iz Beograda i nazovite agenciju za koju se odlučite da se bolje informišete o uslovima iznajmljivanja vozila. Na ovaj način ćete imati dovoljno vremena da pronađete najjeftiniji rent a car u Beogradu a imaćete vremena i lufta da tražite i dalje u međuvremenu.

Napravite beleške ili tabelu kako biste lakše upoređivali cene i usluge.

Ako ne možete lako da pronađete sve informacije koje su Vam potrebne, nazovite rent a car agenciju. Imail koristite samo u slučajevima ako imate neku reklamaciju ili morate da osporite tekuću naplatu. Kada ih kontaktirate zabeležite ime predstavnika rent a car agencije sa kojim ste razgovarali, kao i datum i vreme vašeg poziva.

Ukoliko planirate da na putovanju posetite nekoliko zemalja obavezno to i recite u rent a car agenciji kako biste izbegli neprijatne situacije na graničnom prelazu. Neke rent a car agencije iz Beograda ne dozvoljavaju da se automobili izvoze iz zemlje, ili to pravilo važi bar za određene modele automobila.

2. Napravite više rezervacija

Ako naiđete na dobru ponudu automobila po pristupačnim cenama napravite rezervaciju i nastavite da tražite. Mnoge rent a car agencije pružaju mogućnost rezervacije vozila bez depozita. Ukoliko u međuvremenu naiđete na još bolju ponudu uvek možete otkazati prvu s tim da pažljivo pročitate uslove otkazivanja za svaku rezervaciju koju ste napravili i naravno otkažite u blagovremenom roku.

3. Pažljivo pročitajte uslove iznajmljivanja vozila

Pročitajte pažljivo uslove iznajmljivanja vozila. Na osnovnu cenu za koju  ste se dogovorili sa agentom iz rent a car agencije mogu se dodati još neki troškovi i naknade za dodatne usluge za koje možda i niste znali da se dodatno plaćaju kao što je na primer naknada za dodatnog vozača.

4. Odlučite gde želite da preuzmete i vratite iznajmljeno vozilo

Odvojite malo vremena i da razmislite gde želite da preuzmete a gde da izvršite povraćaj automobila. Mnoge rent a car agencije naplaćuju velike naknade za uslugu preuzimanja ili povraćaja vozila na aerodromu. Ako želite da uštedite još nešto novca preporučujemo da nazovete taksi ili iskoristite usluge javnog prevoza do filijale rent a car agencije.

Još ako hotel u kome ćete odsesti nudi besplatnu uslugu prevoza od aerodroma do hotela, time još bolje. U tom slučaju izaberite lokaciju preuzimanja vozila u blizini smeštaja.

5. Iskoristite poznanstva

Mnoge rent a car agencije daju razne popuste svojim zaposlenima za prijatelje i porodicu. Ukoliko imate  nekog prijatelja koji se bavi ovakvim vidom posla ne libite se da ga kontaktirate ukoliko se osećate prijatno sa time.

6. Pitajte o osiguranju

Pogledajte na sajtu agencije ili jednostavno direktno pitajte u agenciji koji slučajevi su pokriveni osiguranjem. Zaposleni u rent a car agenciji obično sami nude klijentima polisu osiguranja od slučaja nesreće ili sudara i to po veoma visokim cenama. Međutim, ukoliko nemate nikakvo drugo osiguranje automobila verovatno ćete želeti da prihvatite ovu ponudu.

7. Istražite specijalne ponude

Mnoge rent a car agencije imaju specijalne ponude u vidu besplatnih dodatnih usluga. Proverite koje su to usluge u pitanju, možda nađete upravo ono što Vam je potrebno.

Kada završite istraživanje i napravite krajnju rezervaciju možete konačno da se opustite i iščekujete putovanje koje Vam predstoji.

 

Komentari 1

  1. Pingback: Kako Do Dobre Rent A Car Agencije iz Beograda | Deus rent a car

Komentarisanje je isključeno.