Pretraga

OPREZ: 7 najčešćih načina na koje vas rent a car agencije potkradaju!

OPREZ: 7 najčešćih načina na koje vas rent a car agencije potkradaju!

Ako ste ikada iznajmljivali automobil sigurno ste naišli na jednu od mnogih čestih prevara rent a car agencija u Beogradu, bilo da ste toga bili svesni ili ne.

Koliko se zapravo često događa da samo platite osnovnu cenu iznajmljivanja automobila koja izlazi u pretrazi? Pretpostavljamo da ne tako često kada se doda i cena dodatnih usluga na osnovnu cenu koja vam je ponuđena.

Mnoge rent a car agencije nude iznajmljivanje automobila za 10 i 15 evra po danu a kada vam uspostave račun to bude mnogo veća cifra, nekada dvostruko i trostruko veća.

U nastavku teksta obrazložićemo 7 najčešćih prevara rent a cara agencija u Beogradu kako bi znali kako da se zaštitite od dodatnih troškova i kako da uštedite novac.

iznajmljivanje-auta-beograd

1. Čestitamo, nadogradili ste automobil!

Scena u kojoj odlazite u rent a car agenciju kako biste preuzeli automobil koji ste ranije rezervisali i kažu vam da taj automobil trenutno nije dostupan ali da ne postoji nikakav problem jer ćete dobiti još bolji model.

To bi možda i bilo u redu da su vam pri rezervaciji rekli da možda nećete moći da dobijete isti model. U ovom slučaju pokušaće da vam naplate razliku u ceni za vozilo koje vam verovatno i nije potrebno koliko god da biste više voleli da vozite taj auto.

Šta raditi u ovakvim situacijama?

Postoje dve opcije: da prihvatite bolji automobil ali da odlučno kažete da nećete platiti razliku u ceni i nikakve dodatne troškove ili da zatražite vam daju još manji automobil i da vam vrate razliku u ceni.

Ne nasedajte na ovakve situacije!

2. Potrebne su vam dodatne usluge?

Ukoliko na primer putujete sa porodicom na godišnji odmor, normalno  je da će vam biti potrebna i sigurnosna sedišta za malu decu.

Međutim, da li ste znali da sa ovom uslugom cena iznajmljivanja vozila može da se poveća 30-50% od vaše osnovne cene?

Zvuči malo previše zar ne? Umesto toga, zašto ne biste poneli sopstveno sigurnosno sedište i započeli svoj odmor sa više novca.

Navigacija može da košta fiksno 50 evra i više ili 5-10 evra po danu što može dosta da poveća osnovnu cenu iznajmljivanja vozila, i do 50%. Ukoliko krećete na put koji ne poznajete baš najbolje sigurno će vam trebati GPS uređaj ali zašto da plaćate još 50% od cene kada možete jednostavno da skinete HERE aplikaciju na svom telefonu apsolutno besplatno, koja je pritom jako pouzdana ili jednostavno kupite mapu.