Pretraga

OPREZ: 7 najčešćih načina na koje vas rent a car agencije potkradaju!

OPREZ: 7 najčešćih načina na koje vas rent a car agencije potkradaju!
rent-a-car-u-grckoj

5. Iznajmljivanje automobila na destinaciji

Znamo da može da bude malo naporno da pretražujete rent a car agencije na Internetu kako biste pronašli najbolju ponudu ali ćete kasnije biti zahvalni na tome kada vidite kolika je razlika u ceni u odnosi na cene iznajmljivanja automobila u turističkoj destinaciji.

Koliko god je to moguće, izbegavajte iznajmljivanje automobile u poslednjem trenutku i na samoj destinaciji jer ćete skoro u svakoj situaciji platiti duplo više nego što biste platili kada biste napravili raniju rezervaciju.

6. Politika goriva

Pisali smo već o tome šta sve može da bude politika goriva rent a car agencija, tako da i u ovom slučaju proverite šta je napisano malim slovima pre nego što iznajmite automobil. Ukratko, dosta rent a car kompanija i agencija posluje pod principom puno za prazno što će vam biti naplaćeno dodatno, za ceo rezervoar i to daleko više nego što je cena goriva.

Ova usluga je dodatno nepotrebna za one koje planiraju odmor na malom ostrvu gde je nemoguće da potroše ceo rezervoar za nedelju dana. Najveća caka u svemu je što vam neće refundirati novac za neiskorišćeno gorivo.

Predlažemo da pronađete rent a car agenciju koja vrši bar delimičan povraćaj novca kako ne biste plaćali za nešto što niste iskoristili.

7. Izazvana šteta od strane drugog vozača!

Pre nego što preuzmete vozilo ne zaboravite da ga pregledate sami da li postoji neka šteta na njemu, kako vam to ne bi naplatili kasnije. Proverite vetrobransko staklo, da li postoje neke ogrebotine na automobilu ali i ispod njega.

Ne zaboravite i na enterijer, oštećenja od cigareta, polomljene poklopce, ogrebotine i drugo. Ukoliko preuzimate automobil noću pa ga ne možete propisno proveriti, pitajte nekog u agenciji za baterijsku lampu ili upalite na svom telefonu.

Ovo može da predstavlja veliku glavobolju za sve osobe koje su koristile usluge rent a car agencija i terete iz za štetu koju nisu počinili.  To bi mogla biti i ogrebotina na vratima ili ulubljenje iznad točkova ali ako potpišete dokument u kome piše da ste zadovoljni i saglasni sa stanjem automobila koje ste preuzeli, može vam biti dodatno naplaćeno za prethodno oštećenje nakon povraćaja automobila.

Ne možemo dovoljno da naglasimo važnost toga da lepo proverite automobil pre nego što ga preuzmete ali ukoliko se pak desi da nešto kasnije primetite neko oštećenje na automobilu predlažemo da to i zapišete i da napravite par fotografija.