Pretraga

Rent a car u Grčkoj: Iznajmljivanje automobila na letovanju

Rent a car u Grčkoj: Iznajmljivanje automobila na letovanju

Niste sigurni kako da se ponašate u saobraćaju u Grčkoj? Potrudićemo se da vam pomognemo u odluci da li je iznajmljivanje automobila u Grčkoj dobra i prava odluka ili da jednostavno iznajmite rent a car u Beogradu ili u drugom gradu u Srbiji u kome živite.

Rezervacije: rent a car u Grčkoj

Većina rent a car agencija iz Grčke nudi online rezervaciju. Možete da proverite na sajtu neke od vodećih svetskih rent a car agencija kao što je Budget, ili možete da pretražujete po lokalnim rent a car agencijama što može da bude dosta skuplje.

Iznajmljivanje automobila na aerdromu

Kao što je slučaj svuda , tako i iznajmljivanje automobila u Grčkoj može biti skuplje ukoliko niste rezervisali na vreme. Put do Atine je relativno lagan gde možete i da preuzmete rent a car vozilo u nekoj agenciji u samom centru grada. Na manjim ostrvima, rent a car agencije mogu biti locirane na samom aerodromu, tako da ćete verovatno morati da iznajmite automobil od njih hteli ili ne.

Da li je dobra ideja za iznajmljivanje automobila u Grčkoj?

Vožnja u Grčkoj može da bude naizgled stresnija nego u Srbiji, sve zavisi od toga na šta ste navikli.

Jedna velika razlika kod njihovih i naših puteva je to da su njihove najprometnije i glavne ulice u manjim gradovima iznenađujuće uske i komplikovane bez znakova ili mogu biti postavljeni nešto dalje nego što je potrebno. Izvan gradova, putevi mogu biti veoma strmi i krivudavi.

Ali ako zaista želite da iskusite Grčku, posebno neko autentično Grčko ostrvo, iznajmljivanje auta je od ključnog značaja.

Postoji dosta prelepih netaknutih plaža i malih arheoloških nalazišta do kojih se ne može doći autobusom. Postoji i alternativa, da iznajmite automobil sa vozačem ali to će vas skupo koštati koju god rent a car agenciju da odaberete.

Benzinske stanice mogu biti veoma udaljene jedna od druge a često i zatvorene praznicima i nedeljom, posebno izvan velikih turističkih mesta. Ne razmišljajte se ukoliko ste stigli ispod trećine rezervoara kada naiđete na benzinsku stanicu. Zaustavite se i dopunite rezervoar.

Vožnja noću kroz Grčku takođe možete biti jako izazovna. Mnogi putevi su jako loše osvetljeni pored toga što su uske i krivudave ulice, a da ne govorimo i da ih ne poznajete. Zbog toga preporučujemo da stignete do vašeg odredišta pre zalaska sunca.

Dodatne usluge

Dodatni troškovi osiguranja mogu znatno da povećaju vaš račun, ali morate pre svega da brinete o bezbednosti i nepredviđenim situacijama. Takođe, neke kreditne kartice pružaju dodatno osiguranje vozila ukoliko je koristite pri rezervaciji. Saznajte da li je to prednost koju imate.

Osiguranje za iznajmljeni automobil

Dodatno osiguranje za automobil koji iznajmite može vam značajno povećati račun. Osiguranje u sopstvenoj državi verovatno ne pokriva put u inostranstvu. Kako biste bili sigurni, kontaktirajte predstavnika svog osiguranja. Pored toga, neke kreditne kartice odobravaju popust na osiguranje ukoliko ga platite koristeći te kartice.

Agencije po preporuci

Kao i u svim drugim državama, postoji dosta agencija u Grčkoj koje su dosta povoljnije zbog toga što izdaju starije modele automobila. Međutim, velika je verovatnoća da nećete naći oglas za ove agencije na internetu. Dobar način da dođete do njih je da se raspitate kod domaćina u smeštaju. Oni će verovatno znati da preporuče jeftinije, pouzdane agencije. Međutim, jeftinije ne znači uvek i bolje. Samim tim što ove rent a car agencije nisu na internetu,  biće vam dosta teže da pronađete bilo kakve ocene ili iskustva sa njima.