Pretraga

Kako da izaberete najbolju rent a car agenciju na letovanju?

Kako da izaberete najbolju rent a car agenciju na letovanju?

Ukoliko ste ove godine išli na letovanje, znate koliko je teško doći do dobrog automobila, a posebno do dobre agencije u inostranstvu.

Međutim, kada je iznajmljivanje automobila u inostranstvu u pitanju morate biti posebno oprezni. Što zbog jezičke barijere, što zbog manjka istraživanja, naši turisti u inostranstvu često plaćaju astronomske rate za ovu uslugu.                                                                                                             Kada se radi o iznajmljivanju automobila, većina turista ne istražuje sve podatke dovoljno, svakako ne kao što istražuju cene smeštaja i puta do željene destinacije. Upravo zbog toga se prečesto dešava da turisti budu žrtva raznih skrivenih doplata i prevarantskih agencija. Zbog toga vredi znati kako da prepoznate pouzdane agencije za iznajmljivanje automobila. U nastavku pročitajte par saveta koji će vam pomoći da nađete automobile po povoljnijim cenama tokom vašeg puta u inostranstvo.

Pazite se skrivenih troškova

U većini slučajeva ako vratite automobil sa praznim rezervoarom, cena po litru koju će vam agencija naplatiti je u blagu ruku bezobrazna. Zbog toga uvek sami dopunite rezervoar pre nego što automobil vratite u agenciju. Ukoliko agencija i za to traži određenu proviziju, vratite automobil sa istom količinom goriva kao kada ste ga iznajmili.

Izbegavajte iznajmljivanje na aerodromu

Iako je iznajmljivanje automobila na samom aerodromu praktično, taj luksuz dolazi sa cenom. Ova cena često ume da zaprepasti turiste i ozbiljno im ugrozi budžet. Ako imate drugi izbor, bolje je da malo prošetate ili se provozate gradskim prevozom kako biste iznajmili povoljnije vozilo.

Postoje mnogo bolje opcije od iznajmljivanja na aerodromu. Uvek možete pitati za preporuku u hotelu, restoranu ili pitati lokalno stanovništvo da li znaju koje proverene agencije rade u njihovom gradu.

Razmislite da li želite osiguranje

Većina putnika koji automobil iznajmljuju na kraći period zna da treba da odbije polisu osiguranja koju agencije za iznajmljivanje automobila nude. Ipak, njihovo osoblje će se svojski potruditi da vas ubedi u suprotno. Kompanije zarađuju velike procente od osiguranja, pa stoga neki radnici znaju da stvore ogroman pritisak kako biste popustili i ipak prihvatili polisu.

Istina je da je verovatnoća da će vam osiguranje biti potrebno izuzetno mala i nikako nije vredna te cene. Pored toga, postoji verovatnoća da vaša lična polisa osiguranja obuhvata i iznajmljena vozila, o čemu biste morali da se raspitate kod predstavnika osiguranja.

Koristite popuste

Pre nego što krenete na put, vredi se raspitati o popustima u agencijama za iznajmljivanje auta na destinaciji gde putujete. Možete pronaći popuste na internetu, pitati u hotelu ili u turističkoj agenciji da li imaju neki dogovor sa agencijom za iznajmljivanje auta. Svaki popust je dobrodošao, nevezano od iznosa.

Ukoliko znate nekog ko je nedavno posetio istu destinaciju kao i vi, pitajte da li znaju za agenciju koja daje popuste ili ima loyalty program koji možete iskoristiti. Ukoliko dovoljno marljivo tražite, sigurno ćete pronaći neki popust i time uštedeti dosta novca, ali i vremena na potragu za odgovarajućom agencijom.