Pretraga

Iznajmljivanje auta na putovanju – 4 saveta kako da izbegnete čekanje

Iznajmljivanje auta na putovanju – 4 saveta kako da izbegnete čekanje

Niko ne voli čekanje, ali je to na žalost uobičajeno u toku putovanja počev od aerodroma pri čekiranju karata i zadržavanja od strane sigurnosne provere osiguranja. To nije sve, čeka Vas i čekiranje na recepciji u hotelu i naravno čekanje pri iznajmljivanju vozila kada stignete na željeno odredište. Verovatno ćete biti umorni od puta, bilo da je uzrok nedostatak sna na letu koji predugo traje ili od dece koja već uveliko uživaju u porodičnom odmoru. U svakom slučaju, poslednje što Vam treba nakon puta je još jedno čekanje u redu. Daćemo Vam 4 saveta kako da izbegnete čekanje kada Vam je potrebno iznajmljivanje auta na putovanju.

1. Ko pre devojci…

Čim stignete na svoju destinaciju nastavite direktno do rent a car agencije pre preuzimanja prtljaga. Ako ste sa porodicom ili u društvu prijatelja, po mogućnosti ostavite jednu osobu da pokupi prtljag a da to ne bude osoba koja će takođe voziti iznajmljeno vozilo iz razloga što mora i sama da se prijavi u rent a car agenciji. Statistički gledano što je više putnika bilo na Vašem letu to će biti veća potražnja za iznajmljivanjem auta. Izbegavanjem čekanja prtljaga Vi ćete već čekati na obradu zahteva za iznajmljivanje auta dok drugi još čekaju svoj prtljag.

2. Znajte šta da očekujete

Ukoliko je vam je prvi put da iznajmljujete vozilo ili niste upoznati sa procedurom, upoznajte se ranije sa celokupnim procesom iznajmljivanja auta. Bilo bi veoma poželjno da pažljivo pročitate uslove iznajmljivanja vozila odabrane rent a car agencije pre nego što stignete u samu agenciju kako biste izbegli neprijatne situacije kao što je ostavljanje depozita.

3. Ponesite svu potrebnu dokumentaciju

Ponesite svu potrebnu dokumentaciju sa Vama kako biste što pre dobili ključ od iznajmljenog automobila u ruke. Agenti rent a car agencije će Vam biti zahvalni time što čete im dosta olakšati posao.

4. Imajte rezervnu kreditnu karticu kod Vas

Ukoliko imate još jednu kreditnu karticu ponesite je sa Vama. S obzirom da će Vam verovatno trebati kreditna kartica kako bi agent iz rent a car agencije rezervisao novac za depozit, poželjno je da imate još jednu karticu kod sebe. Ako iz bilo kog razloga postoji problem sa Vašom karticom sa koje ste planirali Vam rezervišu depozit, uz rezervnu karticu kod Vas možete takođe izbeći neprijatnosti i uštedeti vreme.