Pretraga

Dizel u benzinskom motoru – Ova greška Vas može skupo koštati pri iznajmljivanju vozila

Dizel u benzinskom motoru – Ova greška Vas može skupo koštati pri iznajmljivanju vozila

Iznajmljivanje vozila je uobičajeno kako u svetu tako i u Srbiji, pogotovo kod osoba koje putuju često, bilo zbog posla ili zadovoljstva. Nažalost, veoma često se osobama koje iznajmljuju vozila dešava da sipaju dizel u benzinskom motoru u iznajmljenom vozilu. To nije ništa čudno uzimajući u  obzir da jedna od 300 osoba sipa pogrešno gorivo i u sopstveno vozilo.

Samo zbog trenutka nepažnje sipanjem pogrešnog goriva i u sopstveno vozilo može dobiti veliku glavobolju, a da ne pričamo o istom slučaju sa iznajmljenim vozilom.Zbog takve nepažnje Vam može stići poveći račun od agenta iz rent a car agencije za popravku vozila i troškove šlepanja vozila a pored toga pokvarićete Vaše planove.

Ovde možete pročitati kakva sve može biti politika goriva rent a car agencija  kao i koje sve znamenitosti ne smete da propustite ukoliko ste u poseti Beogradu.benzinski-motor

Sipanje dizel u benzinskom motoru

Benzinski motor i motor na dizel gorivo su veoma različiti u načinu korišćenja goriva i sam hemijski sadržaj ovih goriva može dovesti do značajnih kvarova ukoliko se automobil pokrene nakon sipanja pogrešnog goriva zbog čega je veoma bitno da ukoliko dođe do greške da je što pre uvidite kako ne biste pokrenuli automobil.

Na sreću, većina automobila iznajmljuju rent a car agencije rade na benzin i sama dizna kod automobila na dizelu je veća od dizne kod automobila koje rade na benzin gorivo zbog čega je fizički teško da se točilicom za dizel napuni rezervoar automobila na benzin. U ovakvom slučaju morali biste biti veoma odlučni da napravite ovakvu skupu grešku.

Kako da do ovakve greške ne dođe

Budite pažljivi kada ste na benzinskoj pumpi, pogotovo kada ste u drugoj zemlji. Zbog čega žuriti, utoliko Više ako ste na odmoru.

  •  Planirajte unapred Vaše vreme kako ne biste jurili u poslednji čas, što može lako da dovede do greške.
  •  Proverite poklopac na dizni automobila. Na svim automobilima je naglašeno da li radi na benzin ili dizel gorivo.
  •  Ako planirate put u inostranstvo, upoznajte se sa prevodom benzina i dizel goriva.

dizel-motor

Šta uraditi kada dođe do ovakve greške

Kada dođe do ovakve greške pratite sledeće korake:

  •  Najvažnije je da ne pokrećite automobil jer će time gorivo ući u sistem.
  •  Zamolite radnike na benzinskoj stanici da vam pomognu. Pomerite automobil tako što ćete ga odgurati na bezbedno mesto bez ikakvog paljenja.
  •  Nazovite agenta iz rent a car agencije kako bi poslali šlep službu.
  •  Zapamtite ili zapišite koliko ste pogrešnog goriva sipali u rezervoar automobila.

Iako se u većini slučajeva gorivo može isprazniti iz rezervoara, ovakav vid nepažnje je veoma skupa greška i verovatno će biti isključena iz svakog vida osiguranja. Svi pravimo greške, nadamo se da će Vam naši saveti pomoći u tome da do ovakve greške ne dođe kao i u slučaju kada je ipak došlo do nje da znate kako da brzo reagujete.