Pretraga

Cena rent a car-a u Beogradu – šta morate da znate

Cena rent a car-a u Beogradu – šta morate da znate

Da li iznajmljujete vozilo za poslovni put ili planirate odmor? Upoređivanjem cena rent a car agencija na našem sajtu možete dosta uštedeti ne samo na osnovnoj ceni, već i  na ukupnoj ceni iznajmljivanja automobila. Sigurno znate da se  na osnovnu cenu koja stoji na stranicama rent a car agencija dodaju cene dodatnih usluga i naknada koje mogu dosta dodatno uticati na krajnju cenu iznajmljivanja vozila.

U ovom tekstu reći ćemo Vam šta sve morate  da znate kada pretražujete  cene  rent a car agencija u Beogradu.

Takođe ovde možete pročitati i kako da iznajmite najjeftiniji rent a car u Beogradu kao i znamenitosti koje ne smete propustiti kada ste u posetu Beogradu.

Istražujte i upoređujte

Pretražite kod više rent a car agencija model automobila koji želite da iznajmite. Kako biste dobili predstavu o cenama i koju bi najbolju cenu mogli dobiti za određeni model automobila, sve to sada možete lako obaviti na sajtu Iznajmljivanje Auta  gde se oglašavaju brojne rent a car agencije širom Srbije. Ovde takođe možete pročitati i komentare prethodnih korisnika, odnosno možete saznati i kako su bili zadovoljni pruženim uslugama, a možete i sami ostaviti komentar kako biste i Vi pomogli nekome pri odabiru rent a car agencije.

Specijalni popusti

Neke rent a car agencije daju razne popuste za osobe iz raznih udruženja i organizacija i za starije osobe. Proverite da li se pronalazite u nekoj od povlašćenih kategorija kako biste iskoristili Vaše pravo na specijalni popust.

Dodatne usluge

Poređenje oglašenih cena rent a car usluga ne daje preciznu sliku cene koju biste platili kada se na oglašenu cenu doda i cena dodatnih usluga. Pitajte za naknade  koje se plaćaju kako biste izbegli iznenađenja kada dođe trenutak da platite račun.

GPS navigacijaDodatne usluge koje se mogu naplatiti naknadno mogu biti:

 • Usluga preuzimanja automobila na aerodromu

Ako zatražite da preuzmete  rent a car sa aerodroma u Beogradu sama usluga će  Vam biti u većini slučajeva naplaćena.

 • Povraćaj automobila

Ako zatražite da vratite automobil na različitom mestu od mesta gde ste ga preuzeli, možda Vam ta usluga bude naplaćena.

 • Kasniji povraćaj automobila

Mnoge  rent a car agencije imaju kratke vremenske periode koje ne smete da prekoračite kako ne biste platiti dodatne troškove kašnjenja. Vraćanje vozila sa kašnjenjem se naplaćuje dodatno, međutim vremenski period kašnjenja koji tolerišu rent a car agencije je obično do 30 minuta. Ukoliko ipak dođe do toga da ne možete da vratite iznajmljeno vozilo u dogovorenom vremenskom roku, nazovite rent a car agenciju i pitajte kolika je suma koja se plaća dodatno. Ako je suma približna rentiranju vozila na dnevnom nivou, preporučujemo da produžite najam na još jedan dan ukoliko imate tu opciju.

 • Gorivo

Poslovanje rent a car agencija zavisi od jedne do druge agencije, što se odnosi i na politiku goriva. Neke agencije u svom poslovanju praktikuju vraćanje vozila sa punim rezervoarom ili u drugom slučaju naplaćuju gorivo koje nedostaje. Druge posluju na principu da preuzmete vozilo sa praznim rezervoarom i sami dopunjavate. Sve u svemu postoje razne politike goriva, zato se uverite da pretraživanjem rent a car agencija izaberete onu sa kojom ćete imati najmanje troškove goriva.

 • Kilometraža

Većina rent a car agencija nudi iznajmljivanje vozila sa neograničenom kilometražom. Međutim, ima i agencija koje naplaćuju prekoračenje kilometraže. Uverite se da rent a car agencija koju izaberete ima povoljne uslove što se tiče same kilometraže.

 • GPS navigacija

U slučaju da ne poznajte najbolje Beograd i da Vam je neophodna GPS navigacija proverite sa rent a car agencijom da li se usluga dodatno naplaćuje.

 • Sigurnosno sedište za dete

U nekim rent a car agencijama dobijate sigurnosno sedište za dete gratis, ali se u većini slučajeva ova usluga naplaćuje.

 • Lanci

Pri iznajmljivanju vozila u zimskom periodu usled vremenskih nepogoda biće Vam neophodni lanci za iznajmljeno vozilo kako ne biste ugrozili ni Vas ni druge učesnike u saobraćaju. Usluga ovakvog tipa se takođe u većini slučajeva dodatno plaća ali je potrebno da proverite u agenciji da li Vam odgovaraju uslovi doplate.

 • Dodatni vozač

Neke rent a car agencije naplaćuju uslugu dodatnog vozača. Ukoliko Vam je potrebna usluga ovakvog karaktera uverite se da Vam uslovi doplate odgovaraju.

 • Pomoć na putu

Pitajte da li je pomoć na putu uključena u cenu iznajmljivanja vozila u  rent a car agenciji koju  ste izabrali ili plaćate Vi dodatno usluge ovog tipa.

Ili možda jednostavno pokušajte da pronađete rent a car agenciju koja sve svoje usluge pruža po jedinstvenoj ceni, odnosno kod koje su sve usluge uključene u jednu paušalnu cenu.

Saobraćajni prekršaji

Pre nego što Vam iznajme vozilo, mnoge rent a car agencije proveravaju da li imate saobraćajne prekršaje. Čak iako možda imate potvrđenu rezervaciju, pri potpisivanju ugovora možda se desi da agencija odbije da Vam iznajmi vozilo.

Razlozi za odbijanje pružanja usluga od strane rent a car agencije mogu biti:

 • Vožnja bez sigurnosnog pojasa
 • vožnja u alkoholisanom stanju
 • Vožnja pod dejstvom narkotika
 • Vožnja sa invaliditetom
 • Nesmotrena vožnja
 • Oduzimanje vozačke
 • Trenutna suspenzija i dr.

 

putOpcije osiguranja

Rent a car agencije nude dodatne opcije pokrivanja osiguranih slučajeva. Uzmite što bolju pokrivenost od nesrećnih slučajeva kako biste smanjili svoju odgovornost dok vozite rentirano vozilo. Istražite i pročitajte sve polise osiguranja za rentiranje vozila i istražite specifične osigurane slučajeve. Ako niste sigurni u pokrivenost osiguranja, nazovite rent a car agenciju kako biste dobili sve potrebne informacije.

Ako Vam je potrebno vozilo da putujete do posla, možda će osiguranje vozila pokrivati Vaš poslodavac.

Dodatno osiguranje

Dodatnim osiguranjem (CCI) u slučaju sudara i oštećenja vozila zakupac može da  se oslobodi plaćanja nanete štete ukoliko nije prekršen zakon pri nastanku štete na automobilu.

Takođe, postoji i dodatno osiguranje od krađe vozila (TP) sa kojim se zakupac  oslobađa finansijske naknade, ukoliko je krađu vozila prijavio policiji i ako je ustanovljeno da nije  ni po čemu kriv za nestanak automobila. Naime, u drugom slučaju može da dođe do toga da snosi materijalnu odgovornost i da isplati rent a car agenciji punu katalošku cenu automobila.

Veličina automobila

Veličina vozila može dosta da utiče na cenu iznajmljivanja vozila. Termini koji se upotrebljavaju poput „kompaktni“, „srednje veličine“ i „luksuzni“ i  veoma se razlikuju od jedne rent a car agencije do druge. Kako bi rent a car agencije što bolje ilustrovale veličinu automobila koje iznajmljuju, iz svoje ponude ističu par modela automobila.

Rezervacija novca

Kada se govori o depozitu koji ostavljate agenciji misli se na rezervaciju novca sa Vaše kartice kako bi se rent a car agencija zaštitila od eventualnih naknada koja je veća od dogovorenog iznosa. Novac će Vam stajati na računu ali će biti rezervisan od strane agencije, odnosno blokiran pa nećete moći da ga koristite sve do trenutka dok ne vratite  iznajmljeno vozilo. Od te sume biće Vam naplaćeno samo u slučaju ukoliko ne vratite iznajmljeno vozilo kako je navedeno u potpisanom ugovoru sa rent a car agencijom.