Pretraga

11 saveta kako izabrati najjeftiniji rent a car u Srbiji

11 saveta kako izabrati najjeftiniji rent a car u Srbiji

Putovanje u novi grad ili zemlju treba da predstavlja zadovoljstvo. Sloboda određivanja usputnih stajališta je samo jedna od prednosti iznajmljenih vozila. Ništa nije lepše od ugodnog puta sa prijateljima ili porodicom sa mogućnošću stajanja na usputnim zanimljivim mestima. Kako usluge prevoza nisu samo jedna stavki za koju treba odvojiti novac na putovanju, ne morate platiti celo bogatstvo kako biste bili sigurni u Vaš izbor rent a car-a. A takođe nije ni pravilo da ukoliko se odlučite za jeftine rent a car usluge, da ćete biti uskraćeni na kvalitetu usluga.

Zato ćemo Vam dati par saveta i smernica na koje komponente je veoma važno da obratite pažnju kada tražite  najjeftiniji rent a car u Srbiji. Ako kojim slučajem putujete u rent a car-om Beograd, pročitajte o znamenitostima Beograda koje ne smete da propustite.

 

Izaberite vozilo za vaše potrebe

najjeftiniiji-rent-a-carRazmislite lepo pre nego što odaberete tip automobila. Ne morate iznajmljivati porodični automobil, karavan ili luksuzan automobil ukoliko Vam je potreban samo za Vas i za vožnju po gradu.

Naravno, treba da odaberete komforan automobil kako bi Vam vožnja bila prijatna. Sa odabirom većeg automobila je pre svega skuplji najam vozila, takođe je i veća potrošnja goriva.

 

Cena rent a car usluga

Cena rent a car usluge mogu varirati od jedne rent a car agencije do druge. Ukoliko ste sumnjičavi za odabir najjeftinije rent a car agencije, znajte da najjeftiniji rent a car ne znači da ćete dobiti loš kvalitet usluga, a isto pravilo važi i za najskuplje.

Na cene rent a car usluga utiču brojni faktori počev od modela automobila, dodatnih usluga, opremljenosti automobila i vremenskog perioda za koji vršite najam vozila. U nekim slučajevima dodatnih par dana ili samo par sati može smanjiti stopu najma vozila. Takođe i vreme preuzimanja i vraćanja vozila može uticati na cenu.

Pre nego što odaberete rent a car agenciju, proverite komentare i ocene korisnika kako su zadovoljni pruženim uslugama i tek tada na osnovu toga odaberite najjeftiniju rent a car agenciju.

 

Napravite rezervaciju

Ranijom rezervacijom možete izbeći brojne neprijatne situacije a pritom je postupak iznajmljivanja brži i jednostavniji. Pre svega, možete proveriti cene rent a car agencija kao i recenzije korisnika rent a car usluga.

Najmanje što želite je da se nađete u nekom gradu gde ćete morati da tražite rent a car agenciju, koja nije proverena kako biste iznajmili vozilo. Takođe,  pitanje je po kojoj ceni ćete iznajmiti vozilo pogotovo na samom aerodromu. Putovanje će Vam biti mnogo sigurnije i udobnije ako napravite rezervaciju unapred.

Rent a car bez depozita

S obzirom da je velika ponuda usluga rent a car agencija na našem tržištu, u poslednje vreme sve češća ponuda usluga rent a car-a bez depozita. Raspolažite svim svojim novcem na Vašem putovanju bez ikakve rezervacija Vašeg novca.

 

Proverite politiku goriva

U nekim rent a car agencijama važi pravilo da morate vratiti iznajmljeno vozilo sa istom količinom goriva koju ste imali u rezervoaru pri preuzimanja inače ćete platiti dodatni novac. U drugim pak dobijate prazan rezervoar sa iznajmljivanjem auta i možete biti na gubitku ukoliko ne potrošite sve gorivo koje ste sipali. Jednostavno pratite potrošnju kako ne biste imali dodatne troškove na gorivu kada iznajmljujete vozilo.

 

Proverite politiku kilometraže

iznajmljivanje-vozilaPre iznajmljivanja vozila uverite se da cena najma vozila uključuje neograničenu kilometražu. Time se nećete ustručavati da obiđete sve znamenitosti grada koji posećujete, takođe nećete platiti dodatne troškove ukoliko imate koji kilometar više pređenog puta.

 

Preuzimanje i vraćanje

Mnoge rent a car agencije imaju mogućnost preuzimanja i vraćanja iznajmljenog vozila na više adresa po izboru ili po želji klijenata. Proverite da li se dodatno plaća ista usluga . Takođe i vreme preuzimanja i vraćanja vozila može uticati na cenu.

Ako je moguće gledajte da preuzmete rent a car u agenciji i vratite u istu, i naravno obratite pažnju da ispoštujte dogovoreno vreme kako ne biste platili dodatni novac.

 

Dodatni vozač

Dodatni novčani troškovi mogu biti i u slučaju dodatnog vozača. Neke rent a car agencije u Srbiji ne naplaćuju ovu uslugu zato obratite pažnju i na ovu stavku pre iznajmljivanja auta.

 

Sedište za dete

Skoro sve rent a car agencije pružaju usluge dodatnog sigurnosnog sedišta za dete. Nekolicina njih i naplaćuje ovu uslugu. Ukoliko rent a car agencija za koju se već razmišljate naplaćuje uslugu ove vrste, jednostavno ponesite Vaše sedište za dete ukoliko ga imate. I na ta način možete uštedeti nešto novca.

 

GPS navigacija

Usluge GPS navigacije su u većini slučajeva besplatne u rent a car agencijama u Srbiji. Doduše postoje agencije koje naplaćuju ovu uslugu pa u tom slučaju preporučujemo da odbijete ovu uslugu i skinete sa interneta besplatne mape sa „Google maps“, ili skinete besplatnu aplikaciju na telefonu koja je jako pouzdana i uštedeće Vam novac za nepotrebne dodatne troškove.

GPS-navigacija

 

Proverite automobil pre preuzimanja

Nije čest slučaj ali može se desiti da prethodni vozač nije prijavio štetu na iznajmljenom vozilu i da isti kvar nisu uočili na servisu u rent a car agenciji. Kako ne biste bili odgovorni za prethodno nastalu štetu bivših klijenata rent a car agencije, preporučujemo  Vam detaljan pregled vozila, i ukoliko postoji šteta prijavite je na licu mesta.

Traženje najjeftinijeg rent a car-a ne mora biti opterećujuće. Verujemo da ne želite da danima sedite uz računar i istražujete sve rent a car agencije iz Srbije ponaosob. Preporučujemo najbrži način za upoređivanje i odabir rent a car agencija – sajt Iznajmljivanje Auta.  Na stranici se nalaze skoro sve rent a car agencije iz svih većih gradova Srbije. Takođe,  možete pročitati najnovije recenzije prethodnih korisnika kako biste se uverili u kvalitet usluga i isključili mogućnost neželjenih dodatnih troškova rent a car usluga. Uštedite Vaše vreme i novac i putujte bezbedno.