Pretraga

Kako da pretvorite produženi vikend u odmor

Kako da pretvorite produženi vikend u odmor

Izađite iz svoje svakodnevnice i uradite nešto drugačije tokom svog produženog vikenda kao što je na primer skakanje padobranom ili rafting Tarom. To će Vam pomoći da se opet osećate mladim i punim života.

Produženi vikend može svakome dati priliku da napuni baterije ali samo ako napravimo pametne odluke o tome kako provodimo slobodno vreme daleko od posla. I naravno, svaki vikend treba da bude različit.

Ponekad se sa vikend odmora vraćamo preporođeni, puni energije i osećaja da je ceo svet naš i da možemo sa lakoćom da se vratimo na svakodnevni život i savladamo sve probleme.

Obično se dešava da smo preiscrpljeni poslom od protekle nedelje i da iščekujemo vikend kako bi se samo bacili u krevet i sakrili od sveta. Međutim, nekoliko jednostavnih trikova Vam mogu pomoći da Vaši naredni vikendi budu potpuno ispunjeni gde ćete se odmoriti i ujedno napuniti baterije.

Upoznaćemo Vas sa načinima koji Vam mogu pomoći da povratite energiju kako biste se vratili svojim obavezama srećniji, zdraviji i efikasniji u ispunjenju svojih poslovnih dužnosti.

Izađite iz svoje svakodnevnice i rutine

Ovog vikenda nemojte se samo motati po kući i raditi uobičajene stvari. Uradite nešto što ne radite obično. To ne mora biti ništa ekstravagantno već samo nešto drugačije.

Iznajmite rent a car iz Beograda i otputujte na planinu. Svež planinski vazduh učiniće da se osećate mnogo bolje time više ukoliko živite u Beogradu ili nekom drugom većem gradu gde je anksioznost i stres postala svakodnevnica i nezaobilazni deo posla i života generalno svih nas.

Promene i neuobičajene aktivnosti za vikend dovešće do toga da doživite lepe i snažne emocije koje će Vam pomoći da izbacite posao iz svoje glave i stvorite uspomene kojih ćete se rado sećati.

Distanciranje od svakodnevne rutine učiniće da se udaljite od svakodnevnih problema što će biti samo po sebi pravi odmor.

Planirajte unapred kako biste umanjili stres

Negativna iskustva ostavljaju veći utisak na nas nego pozitivna iskustva. Provodeći previše frustrirajućih sati zaglavljeni u saobraćajnom zastoju dok ste na putu da se nađete sa svojim prijateljima može nadmašiti  kasnije druženje.

Nemoguće je planirati sve unapred, a i ne treba da planirate apsolutno sve ali kako kaže poslovica „bolje sprečiti nego lečiti“.

Na isti način možete rezervisati rent a car u Beogradu pre odlaska na odmor i da predvidite delove Vašeg predstojećeg vikenda sa kako biste izbegli nepotrebni stres i razočarenja.

Umesto da krenete na večeru i tempirate vreme da stignete u restoran tačno na vreme, krenite ranije, izbegnite gužvu i provedite par divnih sati u kupovini ili šetnji.

Uživajte u malim stvarima

Istraživanja pokazuju kako velika i nesvakidašnja zadovoljstva kako što su kupovina velikog luksuznog automobila ipak ne stvaraju zadovoljstvo kao što je to slučaj čestim malim zadovoljstvima kao što je ispijanje čaja ili kafe, tamanjenje kutije omiljenih kolača ili gledanje čitavih serijala omiljenih serija. Ponekad jednostavna zadovoljstva poput prežderavanja cele kutije domaćih kolačića može biti skoro isto kao i egzotični odmor.

Za vreme božićnih praznika počnite da praktikujete otvaranje poklona u toku par dana umesto iste večeri. Time ćete produžiti iščekivanje i zadovoljstvo otvaranja poklona. Zadovoljstvo koje se stvara iz iščekivanja može biti prijatnije od samog doživljenog iskustva.

Razmislite o volontiranju

Kada radite besmislen posao bez ikakvog zadovoljstva, možete povratiti svrhu svom životu kroz volontiranje. Volontiranje na odmoru je danas svetski popularan trend.

Zvuči paradoksalno ali ovo je jedan od načina na koji možete da se odmorite od stalnih zahteva nadređenih i pritom raditi dobrovoljno u korist drugih. Ako se odlučite za ovaj vid odmora, treba da se odlučite za program koji je Vama lično značajan.

Iskoristite maksimalno svoje vikende i sve slobodno vreme koje imate kako bi se odmorili i napunili energijom za iduće obaveze koje Vas čekaju. Slobodno vreme Nam ne pruža samo pauzu od svega već nam daje i podsticaj da budemo bolji u svemu što radimo.