Pretraga

Najskuplji automobili na svetu u 2018. godini – 10 mašina vrednih miliona

Najskuplji automobili na svetu u 2018. godini – 10 mašina vrednih miliona

Iako bi mnoge dame rekle da automobil nije ništa više nego sredstvo prevoza i gomila gvožđa, većina muškaraca koji su strastveni ljubitelji automobila se ne bi složili sa time. Neki bi čak menjali i ženu za ovakvog ljubimca. Zbog jasnoće, izostavili smo klasične automobile koji se prodaju na aukcijama i nabrojićemo automobile samo najnovije izrade. Pročitajte u nastavku koji su to najskuplji automobili na svetu u 2018. godini.

1. Mercedes-Benz Maybach Exelero

najskuplji-automobil-na-svetu

Kao najskuplji na našoj listi i na mnogim drugim ovakvim listama često se nalazi Maybach izrađen u samo jednom primerku sa svojom vrtoglavom cenom od 8 miliona dolara. Iako je izrađen još u 2005. godini, njegova prodajna cena je i dalje iznad ostalih skupocenih automobila i procenjuje se da bi danas koštao 10.1 miliona dolara. Ovaj automobil sadrži dvoja vrata i 700 konjskih snaga sa duplim turbo V12 motorom što donekle opravdava ovu cenu.

2. Koenigsegg Ccxr Trevita

Koenigsegg je drugi na našoj listi sa cenom od 4.8 miliona dolara što ga čini jednim od najskupljih automobila na svetu. Ako se pitate zašto je to tako, ovaj automobil je obložen dijamantima, a dijamanti koštaju.

Trevita-najskupllji-automobili-na-svetu

Za model Trevita ovaj švedski proizvođač je razvio novu tehnologiju za pokrivanje površnog sloja pod njihovim imenom što podrazumeva dijamantski završni sloj utkan u karbonska vlakna u vidu smole od dijamantske prašine. Ne možete ni da zamislite koliko farbanje ovog automobila košta.

Cena ovog automobila po specifikacijama i performansama skoro je komična i postoji samo tri primerka ovog automobila.

3. Lamborghini Veneno

Sa cenom od 4.5 miliona dolara, ovaj automobil zauzima treće mesto na našoj listi najskupljih automobila na svetu. Naziv ovog automobila je uzet iz španskog jezika što znači otrov i napravljen je kako bi proslavio 50. rođendan Lamborghini brenda. O motivima kompanije ne možemo govoriti ali on što možemo reći je da se naziv automobila uklapa u njegov opasan, smrtonosan i otrovan izgled koji ledi krv u žilama.

Lamborghini-Veneno-najskuplji-automobili-na-svetu

Automobil izgleda impresivno iz svakog ugla i teško je poverovati da se ne radi o svemirskom brodu koji snima našu planetu. Jedina stvar impresivnija od izgleda je njegova cena – neverovatnih 4,5 miliona dolara, što ga stavlja na našu listu najskupljih automobila. Veneno je brz što uopšte nije iznenađujuće. Ima 6.5-litarski motor sa čak 8400 obrtaja u minuti i 740 konjskih snaga.

4. W Motors Lykan Hypersoprt

Možda se sećate automobila Lykan Hypersport po njegovoj ulozi u blokbaster filmu Furious 7 u kome je ovaj libanski super – automobil proleteo kroz čak tri nebodera u Dubaiju. U franšizi krcatoj skupim, egzotičnim i unikatnim automobilima, činjenica da je ovaj dobio toliko pažnje je svedok njegovom magnetizmu. Počnimo od stila. Farovi ovog automobila okićeni su dragim kamenjem što opravdava vrtoglavu cenu od 3.4 miliona dolara. Automobil ima vrata koja se otvaraju po principu makaza i enterijer pravo iz naučno – fantastičnih filmova. Izgleda kao oklopni automobil iz budućnosti a tako se i ponaša.

Lykan-HyperSport-najskuplji-automobili-na-svetu

Automobil poseduje 770 konjskih snaga i 3.7-litarski motor. Policija u Abu Dabiju je čak ovaj automobil uvrstila u svoju flotu. Iako se najviše koristi u službi marketinga, ovaj automobil osigurava da vlasti mogu da stignu bilo koga ko odluči da se pravi važan po auto putu.

5. Ferrari Pininfarina Sergio

Ovaj Ferrari nije samo jedan od najskupljih automobila na svetu sa cenom od 3 miliona dolara, već je jedan i od najcenjenijih automobila današnjice i izrađen je samo u šest primerka.

najskuplji-automobili-na-svetu

Izradu ovog automobila potpisuje Italijanska automobilska dizajnerska kuća Pininfarina, i Sergio je u suštini automobil Ferari 458 Spider sa potpuno novim telom i enterijerom. Poseduje 4.5-litarski motor sa neverovatnih 562 konjskih snaga u zadnjim točkovima i brži je i lakši za upravljanje od svog prethodnika. Sadrži i puno zanimljivih detalja kao što su i  aerodinamički nasloni za glavu za dodatnu sigurnost putnika.

6. Bugatti Chiron

Kako da nadmašite klasik?! Jednostavno, napravite nešto još bolje! Sa početnom cenom od 2.9 miliona dolara i predivnim novim telom Chiron prevazilazi svog prethodnika na svaki mogući način. Dok je Bugatti Veron redefinisao  šta sve automobil može da uradi, Chiron je primer da uvek može bolje od boljeg.

Bugatti Chiron-najskuplji-automobili-na-svetu

Monstruozne performanse ovog super-automobila dolaze od 8-litarskog W16 motora sa četvorostrukim turbo punjačem koji proizvodi 1500 konjskih snaga i ubrzanje od skoro 100 km/h za 2,5 sekundi. Najviša brzina ovog automobila je neverovatnih 420 km/h, no i pored toga nije najbrži automobil na svetu. Ova titula pripada Venom F5 automobilu marke Hennessey. Ali kod ovakvih automobila nije sve u brzini, već i u utisku. A složićete se da Bugatti ume da ostavi snažan utisak.

7. Ferrari FXX K

Ferrari-FXX-K

Ovo vozilo marke Ferari koči samo jedna stvar – zakon. Kako bi izašao u susret zakonima o emisiji štetnih gasova i zakonima o bezbednosti, automobilu je dodato dosta opreme koja sputava savršenstvo na putu. Standardna snaga ovog vozila je 950 konjskih snaga, dok je kod FXX K modela ona 1035 konjskih snaga. Dodaci na automobilu su usporili automobil za oko 50 procenata. Čak su i gume futurističke, sa senzorima koji prate ubrzanje, temperaturu i pritisak. Dok Ferari ne izmisli neki napredni tip pogona, ovo je najsavršenije što ćemo ikada videti.

8. Pagani Huayra BC

Sa V12 motorom u proizvodnji kompanije AMG i drugim najbržim rekordom za legalnu trku u emisiji Top Gear Pagani Huayra je zver u svakom pogledu. Ipak je dobila ime po bogu vetrova u kulturi Inka. Za Pagani to nije bilo dovoljno. Na sajmu automobila u Ženevi 2016. godine, Pagani je predstavio Huayra BC, lakšu i primamljiviju varijantu ovog automobila.

pagani-huayra-najskuplji-automobili-na-svetuVeć na prvi pogled BC se dosta razlikuje od svog imenjaka. Opremljen je ogromnim spojlerom, dužom zadnjom ivicom i drugim aerodinamičnim dodacima. Pored toga, ovaj automobil spada u laku kategoriju zbog upotrebe karbonskih vlakana i drugih laganih materijala. Ovaj automobil bi Vas koštao 2,6 miliona dolara da svih 20 primeraka nisu već prodati.

9. Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie Aston Martin još uvek nije otkrio cenu modela Valkyrie koji neće biti isporučen pre 2019. godine. Ali više izvora tvrde da će koštati oko 2,6 miliona i da će biti vredan tih para.

aston-martin

Valkyrie je nastao iz partnerstva brendova Aston Martin i Red Bull Formula 1 tima. Partneri se nadaju da će ostvariti odnos 1:1 između snage i težine, pa je ovaj model opremljen šasijom od karbonskih vlakana i 6,5-litarskim V12 hibridnim motorom kako bi to ostvariti. Kompanija planira da izbaci verziju za saobraćaj i verziju trkačku verziju ovog automobila. Samo 150 automobila marke Valkyrie će biti proizvedeno, od čega će 25 biti trkačkih.

10. Mercedes – AMG Project One

Kada je AMG ogranak kompanije Mercedes napunio 50 godina, inženjeri su osmislili neverovatan poklon za rođendan. Projekat Jedan je super – automobil sa srcem Formule. Izrađen je od komponenata koje krase automobile koji su prvaci na mnogim šampionatima, počevši od 1,6-litarskog V6 motora. Automobil ima četiri električna motora, od kojih dva napajaju prednje točkove, jedan pomaže V6 motoru na zadnjim točkovima i jedan koji dodatno ubrzava turbo pogon. Rezultat je više od 1000 konjskih snaga.

Mercedes-AMG-Project-One

Oblik automobila je aerodinamičan a enterijer prilično prost, što se i da za očekivati od ovakve mašine. U automobilu se nalazi dva sedišta, dva ekrana od 10 inča i volan po uzoru na formulu 1 sa dugmićima koji pokreću brojne funkcije. Mercedes AMG očekuje da će prve Project One automobile isporučiti na kraju 2019. godine, a njihova količina je ograničena na 275 primeraka, koji su mahom već rezervisani.