Pretraga

Najam vozila: Šta raditi kada se iznajmljeno vozilo pokvari na putu

Najam vozila: Šta raditi kada se iznajmljeno vozilo pokvari na putu

Jedna od prednosti koje najam vozila nosi sa sobom je osećaj sigurnosti koji dolazi od saznanja da je iznajmljeno vozilo relativno novo i u dobrom stanju. Ali šta raditi ako se iznajmljeni automobil pokvari na putu, da li znate šta treba da radite u takvoj situaciji?

Napravite plan za nepredviđene situacije kao što je ova pre nego što obavite najam vozila. Pretražite kakvi su putevi kojim ćete putovati i uzmite  to u obzir pri odabiru automobila. Pre nego što počnete da tražite automobil koji Vam odgovara proverite kakva je politika osiguranja odabrane rent a car agencije i sve informacije o automobilima koje možete da dobijete.

Takođe, pitajte u rent a car agenciji da li osiguranje pokriva pomoć na putu i ne zaboravite da svu dokumentaciju koju dobijete pri iznajmljivanju vozila ponesete sa vama na put kao i nešto više novca da Vam se nađe na putu.

Saveti pri rezervaciji

Kada pronađete automobil po ceni koja Vam odgovara pogledajte koji su uslovi iznajmljivanja vozila na stranici rent a car agencije. Ovi uslovi mogu i ne moraju odgovarati ugovoru koji Vam je ponuđen od strane agenta  ali ćete na ovaj način dobiti predstavu o uslugama koje nudi rent a car agencija, pod kakvim uslovima i kao i koje takse Vam mogu biti  naplaćene.

Pitanja koja treba da postavite

Zatražite informacije o slučajevima oštećenja krova, prozora, vetrobrana i gubljenju ključeva. Mnoge rent a car agencije ne pružaju usluge popravke vozila niti pokrivaju osiguranjem slučajeve od sudara, zbog čega ćete morati da platite troškove popravke nastalog kvara i naknadu za nastalu štetu rent a car agenciji.

Pitajte da li uz vozilo koje želite da iznajmite dobijate kasko osiguranje i rezervu gumu i u slučaju da ih ne dobijate pitajte kako možete da ih dobijete i platite dodatno ukoliko je to potrebno.

Šta raditi kada se nađete u saobraćajnoj nesreći

Ako se nađete u saobraćajnoj nesreći prvo što treba da uradite je da nazovete lokalnu policiju kao i rent a car agenciju kod koje ste izvršili najam vozila. Zatražite primerak policijskog izveštaja, napravite fotografije mesta saobraćajne nesreće i štete koja je napravljena i ne prihvatajte nikakvu odgovornost za saobraćajnu nesreću.

Šta raditi ukoliko iznajmljenim vozilom ne može da se upravlja

Ukoliko se desio neki kvar i ne možete da upravljate iznajmljenim automobilom, zaustavite se na najbližem sigurnom mestu i pozovite pomoć. Nazovite i rent a car agenciju i objasnite šta se desilo i gde se trenutno nalazite. Ako se ne osećate sigurno za volanom recite to. Dobra rent a car agencija bi trebala da reaguje na način kako bi korisnici njihovih usluga osećali sigurnost i poverenje.

Ukoliko ne postoji način da rent a car agencija pomogne u nastaloj situaciji, zatražite odobrenje da nazovete pomoć na putu i da se iznajmljeno vozilo otpremi do lokalne automehaničarske radnje radi popravke. Zapišite ime osobe iz rent a car agencije koja Vam je dala dozvolu i sačuvajte sve dokumente i račune vezane za popravku automobila da bi Vam mogli vratiti novac pri povraćaju automobila.