Pretraga

4 saveta kako da izbegnete oštećenja na iznajmljenom vozilu

4 saveta kako da izbegnete oštećenja na iznajmljenom vozilu

Donji deo automobila nije vidljiv i to je deo automobila koji može pretrpeti veliku štetu ukoliko niste obazrivi u vožnji. Ovakvo nanošenje štete na iznajmljenom automobilu može biti veoma skupo iz razloga što uglavnom nisu pokrivene osiguranjem. Dakle, kako biste uživali u svim pogodnostima iznajmljivanja automobila, imajte na umu sledeće savete koje ćemo podeliti sa Vama kako da zaštitite iznjmljeno vozilo od oštećenja.

Ovde možete pročitati  15 korisnih i praktičnih saveta pri izboru rent a car agencije i kako izabrati najjeftiniji rent a car u Srbiji.

1. Parkiranje i izlazak sa parkinga

Ulegnuća i izbočine su veoma česta pojava kako na putevima tako i kod stambenih prilaza. Svima nam se desilo ili smo bar videli vozače koji se uključe ili isključe sa puta i osete kako im se prednja šasija vuče po betonu.

Zato budite pažljivi kada se približavate prilazu. Usporite jer brzina može uticati na Vašu sposobnost upravljanja vozilom, takođe možete i nekoga povrediti i oštetiti iznajmljeno vozilo.

Takođe imajte na umu koji ste automobil iznajmili. Ako ste navikli na upravljanje većim automobilom a sada ste iznajmili kompaktno vozilo imajte na umu da vozite dosta manji i niži automobil.

2. Birajte dobar put

Skoro sve rent a car agencije će istaknuti u ugovoru da se vozila koja iznajmljuju voze samo na putevima. To se odnosi na izbegavanje neasfaltiranih puteva, izbegavanje nedovršenih puteva, plaža i izbegavanje puteva punih šljunka, kamenja i prljavštine.

3. Izbegavajte parking mesta u blizini betonskih barijera

Još jedna od prepreka koju treba da izbegavate su betonske barijere koje se mogu često naći na parkinzima kao i ležeći policajci koji se nalaze na pešačkim prelazima i u blizini škola. Obratite više pažnje na njih i izbegavajte da im se približavate u punoj brzini pogotovo kada vozite niže i manje auto.

U pojedinim situacijama možda ćete morati da vozite po putevima na kojima ima kamenja kao što su na primer putevi koji se trenutno grade ili nedovršeni putevi, kao i neasfaltirani prilazi kućama. Ukoliko se nađete u ovakvoj situaciji, budite oprezni i vozite u skladu sa uslovima na putu kako biste izbegli moguću štetu na automobilu.

4. Snalaženje u nepredvidivim okolnostima

Ponekad smo primorani da donosimo brze odluke kada vozimo, posebno kada nam se na putu nađu nepredviđene okolnosti ili iznenadna prepreka. Kada putujete pažljivo držite oči na putu kako biste izbegli ovakve potencijalne opasnosti i mogućnost oštećenja automobila. Držite se na udaljenosti od drugih vozila i pazite na tok saobraćaja. Uglavnom možete predvideti potencijalnu opasnu situaciju ukoliko pažljivo motrite na saobraćaj ispred Vas.

Naglo kočenje ili proklizavanje uglavnom su znaci da morate da obratite pažnju. Ne rizikujte prelazak preko  prepreka na putu kao što su kamenje ili drveća jer time možete lako oštetiti iznajmljeno vozilo. U suštini, koristite zdrav razum i budite sigurni u Vaše odluke.

Praćenjem ovih saveta izbeći ćete ozbiljnu finansijsku i materijalnu štetu, smanjićete rizik od saobraćajne nesreće i ugrožavanja tuđih života.

Rent a car agencije sa sajta Iznajmljivanje Auta pružaju svojim korisnicima prijatno iskustvo u iznajmljivanju vozila sa još dosta dodatnih aspekta uz iznajmljeno vozilo po veoma pristupačnim cenama. Dakle, kada tražite proverenu rent a car agenciju iz Srbije izaberite neku iz naše ponude, nećete pogrešiti.