Pretraga

Iznajmljivanje automobila – 5 lakih saveta da organizujete nezaboravno porodično putovanje

Iznajmljivanje automobila – 5 lakih saveta da organizujete nezaboravno porodično putovanje

Porodična putovanja nisu nešto što se kod nas često praktikuje, iako su u ostatku sveta a posebno Americi jako popularna. Koliko puta ste u filmovima i serijama videli porodice koje se otisnu na jednodnevni ili dvodnevni izlet van grada? Porodično putovanje je sećanje koje ćete vi i vaša deca dugo pamtiti, samo ako pametno planirate putovanje. Ukoliko ne planirate, prijatan izlet može da postane noćna mora. Ali kako da se osigurate da će vaš izlet biti zabavan a ne stresan? U ovom članku možete pronaći par saveta kako da organizujete nezaboravno porodično putovanje.

Pronađite najbolju opciju za iznajmljivanje automobila

Ukoliko vaš automobil nije spreman ili siguran za dugo putovanje, ili jednostavno nema dovoljno mesta za celu porodicu i prijatelje, biće vam potrebno iznajmljivanje automobila ili možda iznajmljivanje kombija. Komfor automobila je izuzetno važan za celokupni utisak sa putovanja. Pre nego što iznajmite automobil proverite da klima u kolima dobro radi, da li imate dovoljno prostora za prtljag i putnike i da li je automobil predviđen za vožnju po nepristupačnom terenu, ukoliko planirate izlet u nekom selu ili na jezeru koje nema pristupačan prilaz. Pored toga morate pronaći i najjeftiniji rent a car kako vas vaš put ne bi iskoštao kao letovanje. Srećom, na stranici Iznajmljivanje auta možete lako pronaći najjeftiniji rent a car u Beogradu i otisnuti se na nezaboravno putovanje.

Ostavite malo slobodnog vremena u rasporedu

Svi želimo da se deca sjajno prevedu, ali ako u raspored uvrstite svakojake aktivnosti bez imalo predaha, velika je verovatnoća da će se izlet pretvoriti u noćnu moru. Naravno, važno je napraviti plan, ali ne zaboravite da ostavite i malo vremena za odmor. Ne morate pratiti raspored u minut, na kraju krajeva izlet treba da bude zabavan a ne napet. Ukoliko jurcate da vidite što više znamenitosti u jednom danu, svima će put biti stresan. Pustite decu i odrasle da uživaju u trenutku, čak iako to znači da ćete propustiti stavku sa rasporeda.

Pitajte decu šta žele da rade

Vaš idealan izlet nije nužno ono što vaša deca žele. Pre nego što krenete da planirate izlet pitajte i mališane šta žele da rade da biste ih dodatno zainteresovali za put. Možete im čak i dati zadatak da se spakuju sami. Naravno da ćete im pomoći koliko treba, ali videćete da će ih pakovanje učiniti dodatno nestrpljivim.

Rezervišite poseban hotel

Ukoliko planirate da spavate u hotelu, razmislite kakav hotel rezervišete. Vaša deca će se posebno radovati hotelu sa bazenom gde mogu da se brčkaju, opuste i rashlade. Međutim, raspitajte se da li je u hotelu koji želite da iznajmite higijena na nivou i da bazen nije zapušten. Ukoliko bazen ima i vodeni tobogan vaši mališani će biti još više zahvalni.

Pazite na budžet

Kada planirate ovakav izlet lako je da se zaboravite i trošite kao sumanuti. Jedan suvenir ovde, jedan onde, ručak u MekDonaldu tu i tamo i pre nego što kažete čizburger vaš novčanik je polu prazan. Kada planirate put obratite pažnju na popuste i posebne pogodnosti za iznajmljivanje automobila, hotele i plaćene obilaske. Uštedite gde god možete kako vas izlet ne bi iskoštao više nego što ste planirali.