Pretraga

Saveti kako da iznajmite najeftinijji rent a car u Beogradu za letovanje

Saveti kako da iznajmite najeftinijji rent a car u Beogradu za letovanje

Kako je cik sezone letovanja, mnoge porodice razmišljaju o rentiranju automobila za porodični odmor. Trećina stanovništva koja putuje ima značajnu potržnju za različitim prevoznim uslugama. Tržište za iznajmljivanje automobila je naročito napeto, jer turisti koji putuju avionom do turističke destinacije obično traže rent a car po dolasku u destinaciju, dok oni koji putuju ogranizovanim prevozom preko agencije  ili koji putuju po rent a car-om do destinacije imaju mnogo više mogućnosti. Potreba  putnika za više prostora i mogućnošću da sami određuju svoje vreme dovodi do izuzetne potražnje za rent a car u Beogradu u letnjoj sezoni. Turisti koji planiraju da iznajme automobil za odmor da li u samom gradu stanovanja ili u turističkoj destinaciji bi trebalo da urade to na vreme. Pročitajte savete kako da iznajmite najjeftiniji rent a car u Beogradu za letovanje.

Potreba za većim automobilom

Putujete sa porodicom ili prijateljima, imate dosta prtljaga a tu je i ljubimac. Kao što znamo, rezervaciju rent a car automobila treba napraviti čim budete znali datum putovanja, idealno mesecima unapred. U zavisnosti od rent a car agencije, automobile možete rezervisati i više od pola godine ranije. Ovo je prava stvar za udarnu sezonu tokom leta. Mnoge destinacije u svim popularnim letovalištima su već rezervisane, te će potražnja za iznajmljivanjem automobila biti velika. Zato budite prvi i nađite automobil kakav vam odgovara.

Zašto bi trebali da iznajmite ranije rent a car

Ukoliko ste pokušali da nađete smeštaj u sred sezone, znate kakva agonija to može da bude. Isti je slučaj i sa iznajmljivanjem automobila. Menadžeri rent a car agencija imaju za cilj da povećaju profit, što dovodi do klasične situacije ponude i potražnje. Ukoliko automobil budete tražili na licu mesta, šanse su da ćete ga platiti i do nekoliko puta više nego da ste ga rezervisali na vreme.

Ukoliko kompanija ima manjak vozila, njihova cena će porasti. Ukoliko kompanija ima više vozila na raspolaganju, cena će biti niža. U zavisnosti od toga koliko vas putuje na more, pronaći idealan automobil će biti izazovno. Automobili koji mogu da prime preko pet putnika su retki, a ukoliko vam jedan takav upravo treba, mala je verovatnoća da ćete ga naći na licu mesta. Broj ovih vozila je ograničen, a kompanija neće kupiti više njih samo zbog par klijenata koji se nisu javili na vreme.

Iznajmite više vozila

Ukoliko putujete u grupi i ne možete da nađete povoljan automobil koji može da smesti sve, razmislite o iznajmljivanju više vozila. Naravno, uslov za to je da imate dovoljno vozača u grupi. Veliki automobili ili džipovi su možda komforniji, ali takođe i dosta skuplji. Pored toga, ovih vozila je uvek u manjku zbog toga što mnogi na letovanje putuju upravo sa širom porodicom.

Raspitajte se o odnosu cene i dužine

Mnoge porodice žure da vrate iznajmljeni automobil čim obiđu sve lokacije koje su planirali kako bi uštedeli nešto novca. Međutim, u nekim agencijama cena automobila se ne računa po danu već po vremenskim intervalima. Tako cena iznajmljivanja automobila na četiri ili nedelju dana može biti apsolutno ista.

Razmislite o deljenju vozačkih dužnosti

Neke agencije naplaćuju više za dodatne vozače, pa dobro razmislite da li je jedan vozač dovoljan vašoj grupi. Ukoliko mora da vozi velike razdaljine, možda je pametnije prijaviti i drugog vozača kako bi se izbegle nezgode na putu.

Iznajmljivanje u poslednjem trenutku može da bude jako skupo, čak i za najvernije klijente rent a car agencije.